Frittata eli italialainen munakas

Pääruoat

Kokki:

2-3 annosta

Gluteeniton

Ainekset

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl Vita D’or rypsiöljyä

150 g Dunne kirsikkatomaatteja

4 kananmunaa

½ dl Pohjolan meijeri maitoa tai vettä

¼ tl Kania suolaa

¼ tl Kania mustapippuria

150 g Isokari graavilohta tai -siikaa

½ dl Milbona juustoraastetta

basilikaa

Valmistus

  1. Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota sipulisilppu öljyssä uuninkestävällä pannulla.
  2. Halkaise pannulle kirsikkatomaatit ja kääntele hetki.
  3. Riko munat kulhoon. Sekoita neste ja mausteet tasaiseksi.
  4. Kaada seos pannulle, vetele massaa reunoilta keskelle ja anna hyytyä hetki.
  5. Ripottele pinnalle paloitellut kalat ja juustoraaste.
  6. Nosta pannu 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes munakas on kohonnut ja saanut herkullisen värin.
  7. Koristele munakas yrtein ja tarjoa heti.