Ca Kho To, kuhaa vietnamilaisittain

Pääruoat

3–4  annosta

Kotimaista kuhaa soijakaramellin ja maustetun parsan kera.

Ainekset

600–800 g kuhafileetä

Kania suolaa

Kania mustapippuria

tuoretta korianteria

 

2–3 rkl Primadonna oliiviöljyä

nippu tankoparsaa

400 g parsakaalia

3–4 herkkusientä

noin 1 cm luomuinkivääriä

1 valkosipulinkynsi

kevätsipulia

punaista chiliä maun mukaan

1–2 dl soijakarkkia

 

Soijakarkki

1 dl soijakastiketta

1–2 dl ruokosokeria

3 dl vettä

Valmistus

  1. Valmista ensin soijakarkki. Mittaa kattilaan vesi ja annan sen kiehahtaa.
  2. Lisää soijakastike sekä ruokosokeri ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri liukenee.
  3. Kuori parsat ja keitä noin 2 min, niin että jäävät napakoiksi.
  4. Pese ja pilko herkkusienet.
  5. Kuori ja raasta inkivääri.
  6. Pilko kevätsipuli,  valkosipuli, chili ja keitetyt parsat.
  7. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää ainekset ja kuullota hetki.
  8. Lisää 1–2 dl soijakarkkia, kiehauta ja nosta sivuun.
  9. Paista kuhafileet molemmin puolin kullanruskeiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.  
  10. Kuumenna vihannesseos, aseta lautaselle ja nosta kuhafilee sen päälle.
  11. Koristele komeus hienonnetulla korianterilla

 Vinkki: saat annoksesta ruokaisamman tarjoamalla sen keitetyn riisin kera.