Broileria ja paahtojuureksia fetakastikkeella

Pääruoat

Kokki:

4 annosta

Gluteeniton

Ainekset

Fetakastike

1 pkt (250 g) Eridanous fetaa

2 prk (à 125 g) Eridanous kreikkalaista jogurttia

2 valkosipulinkynttä

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 tl Belbake sokeria

1 tl roseepippuria rouhittuna

¼ tl Kania suolaa

 

1 pkt (500 g) Kanamestari paistileikkeitä (maustamaton)

 

Mausteseos

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl Marlene hunajaa

2 tl pizzamaustetta

1 tl sitruunankuoriraastetta

½ tl Kania mustapippuria

 

Lisäksi

noin 1 kg juureksia (porkkanaa, lanttua, sipulia, valkosipulia, perunaa)

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 rkl Marlene hunajaa

2 rkl timjamia silputtuna

1 tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippuria

1 rs (250 g) terttukirsikkatomaatteja

Valmistus

Tee ensin fetakastike

  1. Murenna feta kulhoon. Lisää jogurtti. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Anna vetäytyä viileässä tarjoiluhetkeen. Tarjoa broilerin ja paahtojuuresten kastikkeena.

 

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja sivele se paistileikkeille.
  3. Kuori ja leikkaa juurekset ohuiksi lohkoiksi tai tikuiksi. Perunoille riittää pesu ja paloittelu.
  4. Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta öljy ja hunaja kasvisten päälle.
  5. Lisää mausteet ja pöyhi kasvikset sekaisin. Leikkaa tomaattiterttu neljään osaan ja pane pellille.
  6. Nosta broileripalat samalle pellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.