Broileri-juurespiirakka

Pääruoat

16 palaa

Ainekset

1 pkt / 500 g Jouluaitta torttutaikinaa

 

Täyte

400 g Kanamerstari kananpojan jauhelihaa

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 sipulia

200 bataattia

1 palsternakka

1 tl Kania currya

2 tl Chante Sel suolaa

½ tl Kania mustapippuria myllystä

2 dl Milbona ranskankermaa

1 dl Pohjolan Meijeri ruokakermaa

2 kananmunaa

150 g Milbona emmental juustoraastetta

voiteluun kananmunaa

pinnalle tuoretta lehtipersiljaa

Valmistus

  1. Avaa taikina ja levitä arkit puhtaan keittiöpyyhkeen alle sulamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla pannulla. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta bataatti ja palsternakka karkeaksi raasteeksi ja lisää jauhelihan joukkoon sipulien kanssa.
  3. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  4. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Siirrä täyte syrjään liedeltä kaulimisen ajaksi.
  5. Sekoita keskenään ranskankerma, kerma ja munat.
  6. Yhdistä kuusi taikina-arkkia yhdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja kauli levy uunipellin kokoiseksi, noin 2-3 mm paksuiseksi leivinpaperille uunipellin päälle.
  7. Levitä jauheliha-juurestäyte levylle niin että reunoista jää n. 2 cm tyhjää. Käännä reunat sisäänpäin ja nipistä kulmat kiinni.
  8. Levitä täytteen päälle kerma-munaseos ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  9. Kauli kahdesta taikina-arkista suorakaiteen muotoinen levy ja ota siitä muotilla mieleisiäsi kuvioita tai tee ristikko piirakan piirakan pintaan.
  10. Voitele piirakan reunat ja pintakoristelu munalla.
  11. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
  12. Ripottele hieman jäähtyneen piirakan pinnalle tuoretta lehtipersiljaa.