Borssikeitto ja hummuslisä

Pääruoat

Kokki:

6 annosta

Gluteeniton

Ainekset

500–700 g punajuuria

2 porkkanaa

pala (150 g) juuriselleriä

250–300 g valkokaalia

2 punasipulia

3–4 valkosipulinkynttä

2 rkl Vita d’Or rypsiöljyä

1,2 l vettä

2 Kania lihaliemikuutiota

1 ½ tl timjamia

1 tl meiramia

1 tl Kania mustapippuria

2 laakerinlehteä

¾ tl Kania suolaa

2 rkl Acentino punaviinietikkaa

1 pkt (300 g) Dulano Nürnberger Rostbratwürste makkaroita

 

Lisäksi:

1 dl persiljaa silputtuna

1 dl Baresa hummusta

1 dl Milbona ranskankermaa

Valmistus

  1. Kuori juurekset ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Suikaloi kaali ja sipulit.
  2. Kääntele kasvissuikaleita miedolla lämmöllä öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla tunnin verran.
  4. Mausta keitto etikalla, tarkista maku.
  5. Paloittele makkarat, ruskista ne kevyesti pannulla ja lisää keittoon. Hauduta vielä hetki, tarkista maku ja koristele persiljasilpulla.
  6. Sekoita hummukseen ranskankerma ja tarjoa se sekä ruisleipää keiton kera.

 

Vinkki: Syksyn suosikkisopan voit höystää erilaisilla makkaroilla.