Bataattivuoka

Pääruoat

4-6 annosta

Lämmin bataattivuoka on koko perheen vastustamaton uuniruoka, joka on helppo valmistaa. Vuoan hautuessa uunissa ehtii vaikka pelaamaan erän Afrikan Tähteä.

Bataattivuoasta saa helposti kasvisruoan kun korvaa jauhelihan ja pekonin halloumilla. Kasvisversiokin maistuu yleensä hyvin lihansyöjille, joten tällä ruoalla saa helposti lisättyä arkeen uusia kasvisruokia.

Ainekset

600 g (1-2 kpl) bataattia

2 valkosipulin kynttä

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

100 g pekonisuikaleita

400 g Reilu jauhelihaa

2 tl Kania jauhettua kanelia

Kania chiliä

100 g tuoretta pinaattia, pestynä

6 dl Pohjolan Meijeri ruokakermaa

2 dl vettä

Kania suolaa & mustapippuria

 

Kasvisversiossa korvaa jauheliha ja pekoni 400 grammalla halloumijuustoa

Valmistus

  1. Kuori bataatti ja suikaloi ohuiksi lastuiksi. Pese pinaatti runsaassa kylmässä vedessä. Murskaa valkosipulin kynnet ja kääntele ne oliiviöljyn kera bataattiviipaleisiin.
  2. Mausta suolalla ja sekoita, anna maustua sillä välin kun valmistelet muut ainekset.
  3. Laita pekonisuikaleet pannulle ja kuumenna pannu kuumaksi, paistele, kunnes pekonisuikaleet alkavat rapeutumaan. Lisää jauheliha ja paista rapeaksi muruksi, mausta kanelilla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Jos teet kasvisruoan, murusta halloumijuusto kulhoon ja mausta kanelilla, chilillä ja pippurilla, älä lisää suolaa.
  4. Yhdistä vesi ja kerma. Lorauta uunivuoan pohjalle kermaseosta niin, että pohja peittyy. Lado kerros bataattiviipaleita vuokaan ja niiden päälle pinaattia sekä ohut kerros jauhelihapaistosta. Jatka kerroksittain latomista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimäiseksi bataattikerros ja kaavi mukaan myös bataateista kulhoon jäänyt valkosipuliöljy.
  5. Kaada kermaseosta vuokaan niin että bataatit melkein peittyvät ja lisää tarvittaessa kypsymisen aikana. Ravista vuokaa kevyesti, jotta kaikki ilmakuplat lähtevät ja nosta se 180-asteiseen uuniin.
  6. Paahda 1,5h tai kunnes bataatit ovat kypsiä.