Aprikoosi-yrttibroileri

Pääruoat

noin 4 annosta

Ainekset

800 g Kanamestari maustamattomia broilerin koipipaloja

75 g Pohjolan Meijeri voita

1 rkl sitruunanmehua

½ rkl rosmariinia

1 rkl persiljaa

Kania suolaa

6–8 aprikoosia

 

Aprikoosikuorrutus:

4 rkl Maribel aprikoosihilloa

2 aprikoosia

1 rkl Herttua sinappia

Valmistus

  1. Aloita tekemällä aprikoosikuorrutus. Pese aprikoosit, poista niistä kivet ja pilko vähän pienemmiksi.
  2. Soseuta kaikki ainekset hyvin keskenään sauvasekoittimella. Laita kastike hetkeksi sivuun.
  3. Poista aprikooseista kivi, puolita ja laita ne broilerin koipien viereen.
  4. Sulata voi, purista sitruunan mehu ja lisää se voisulaan. Silppua yrtit lisää ne sekä suola myös voisulaan.
  5. Sivele broilerin palat seoksella ja laita 225-asteiseen uuniin noin 10–15 minuutiksi, kunnes broilerin koivet ovat saanut kauniin ruskean pinnan.
  6. Laske lämpötila 175 asteeseen ja sivele aprikoosikuorrutetta broilerien pintaan. Paista kunnes ovat kypsiä.
  7. Tarjoile raikkaan salaatin tai perunamuusin kera.