Helppous yllättää
Kaali-potkapata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

1 porsaanlihaa porsaanliha
(porsaan kypsä potka (eisbein))
vettä vesi
6 mustapippuria mustapippuri
2 laakerinlehteä laakerinlehti
0,5 valkokaalia valkokaali
2 porkkanaa porkkana
1 purjoa purjo
suolaa suola

Tarjoiluun

lehtipersiljaa lehtipersilja
(hienonnettu)
perunaa peruna
(vaihtoehtoisesti knödeleitä, nuudeleita tai spätzlejä)

Kaali-potkapata

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(23)

Valmistus

  1. Ota potka pois pakkauksesta ja laita kokonaisena kattilaan. Peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja alenna lämpöä, lisää pippurit ja laakerit ja keitä hiljaa n. 15 minuuttia. ⁠
  2. Suikaloi kaali, kuori porkkana ja paloittele. Pese purjo huolellisesti ja suikaloi. Lisää vihannekset potkan kanssa kattilaan, peitä kannella ja hauduta vielä 15 minuuttia lisää. ⁠
  3. Poimi potka liemestä ja poista siitä kamara, luu ja kalvot, nypi liha talteen. -Liha on kuumaa, joten työskentele haarukoin tai odota että liha jäähtyy. Heitä pois luut ja muut ja laita liha takaisin liemeen. Mausta liemi suolalla. ⁠
  4. ⁠Tarjoa kaali-potkapata haluamasi lisukkeen kera ja viimeistele annos hienonnetulla persiljalla.