Xmas Rocky road

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 80 palaa

Gluteeniton

Ainekset

4 levyä (à 125 g) J. D. Gross suklaita (tummaa ja/tai maitosuklaata)

2 levyä (à 100 g) Fin Carré valkosuklaata

35 + 15 g Pohjolan Meijeri voita

200 g Sugarland vaahtokarkkeja

1 ps (125 g) Deluxe Pohjoisen marjat marmeladia

2 ½ dl Alesto pähkinäsekoitusta

1 dl Alesto kuivattuja karpaloita tai hedelmiä

Valmistus

  1. Vuoraa noin 32 x 25 cm kokoinen korkealaitainen, laakea astia leivinpaperilla.
  2. Paloittele tummat suklaat pinnoitettuun kattilaan. Lisää voi nokareina. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Voit sulattaa suklaan myös mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen.
  4. Sulata valkosuklaa samaan tapaan toisessa kattilassa tai kulhossa.
  5. Leikkaa saksilla vaahtokarkit ja marmeladit pienemmiksi paloiksi kulhoon.
  6. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä ja lisää ne karpaloiden kanssa kulhoon vaahtokarkkien ja marmeladien kanssa ja sekoita.
  7. Lisää joukkoon tumma suklaasula ja sekoita. Levitä seos vuokaan ja tasoittele pinta.
  8. Valuta valkosuklaata ristiin rastiin tumman seoksen päälle.
  9. Nosta vuoka jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi.
  10. Leikkaa Rocky roadit paloiksi (3 x 3 cm) ja pakkaa sellofaanipusseihin.
  11. Säilytä viileässä.

Vinkki: Kun upotat välillä saksia ja sormia tomusokeriin, eivät tahmaiset vaahtokarkit ja marmeladit tartu hyppysiin ja terään niin hanakasti. Myös vesipesu voi olla välillä tarpeen.