Valkosuklainen mansikka-popcornkakku

Jälkiruoat

Kokki:

8–10 annosta, 20 min + 1 vrk (hyytyminen)

Ainekset

Pohja:

1 l McEnnedy Amerikan Way mikropopcorneja

50 g Milbona voita

200 g Bellarom valkosuklaata

 

Täyte:

4 Belbake liivatelehteä

½ dl mansikkamehutiivistettä

2 dl Milbona kuohukermaa

1 prk (250 g) Lovilio mascarponea

1 limetin raastettu kuori ja mehu

1 tl vaniljasokeria

 

Päälle:

½ l Berry Fresh mansikoita

Valmistus

  1. Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Mittaa kattilaan voi sekä paloiteltu valkosuklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä sekoitellen. Nostele popcornit suklaasulan joukkoon.
  3. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle, kiinnitä panta ja revi ylimääräiset paperit pois. Levitä ja painele popcornseos vuoan pohjalle.
  4. Upota liivatteet kylmään veteen ja anna pehmetä noin 5 minuuttia.
  5. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Sekoita tuorejuustoon liivate-mehuseos, limetin kuori ja mehu sekä vaniljasokeri. Nostele joukkoon kermavaahto.
  8. Kaada täyte pohjalle, peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  9. Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele pinta mansikoilla.

 

Vinkki: Halutessasi makeamman version korvaa suolaiset popcornit makeilla McEnnedy popcorneilla ja koristele kakun marjoilla ja kinuskikastikkeella.