Valkosuklaasydämiset suklaafondantit

Jälkiruoat

Kokki:

6-8 annosta

Voit paistaa fondantit jo parin tunnin päästä tai vasta seuraavana päivänä.

Ainekset

1 levy (125 g) J. D. Gross Ecuador tummaa suklaata (70 %)

125 g Pohjolan meijeri voita

3 kananmunaa

2 kananmunankeltuaista

¾ dl Belbake sokeria

2 tl Belbake vaniljasokeria

3 ½ rkl Belbake vehnäjauhoja

 

Lisäksi

noin 30 g Fin Carré valkosuklaata

1 rs (500 ml) Deluxe kardemummajäätelöä (laktoositon)

Valmistus

  1. Paloittele suklaa ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut. Siirrä sivuun.
  2. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Kääntele vähän jäähtynyt suklaaseos varovasti munavaahtoon. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita.
  4. Jaa taikina voideltuihin suorareunaisiin annosvuokiin (vetoisuus 1 ½ dl, Ø 6–8 cm). Täytä vuoat ¾ tilavuudesta.
  5. Työnnä jokaisen fondantin keskelle pala valkosuklaata, peitä vuoat kelmulla ja siirrä jääkaappiin.
  6. Voit paistaa fondantit jo parin tunnin päästä tai vasta seuraavana päivänä.
  7. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta fondantit jääkaapista uuniritilälle ja paista niitä 12–13 minuuttia. Keskusta saa jäädä vähän valuvaksi.
  8. Koristele valkosuklaarouheella ja nosta vuoat lämpiminä pöytään.
  9. Tarjoa lisänä kardemummajäätelöä.

 

Vinkki: Kun pääruoka on nautittu, ota fondantit jääkaapista ja työnnä ne esikuumennettuun uuniin.