Unelmatuulihatut

Jälkiruoat

20 kpl

Voit myös pakastaa tuulihatut. Halkaise ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

2 dl vettä

100 g Pohjolan Meijeri voita

2 dl Belbake vehnäjauhoja

2 rkl Belbake kaakaojauhetta

3 kananmunaa

 

Täyte

1 prk (250 g) Italiamo mascarponea

½—¾ dl Belbake sokeria

½—1 limetin raastettu kuori ja mehu

100 g Fin Carré valkosuklaata sulatettuna

1 prk (312/175 g) Freshona mandariinilohkoja sokeriliemessä

2 dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

Valmistus

Kiehauta kattilassa vesi ja voi. Yhdistä jauhot kaakaojauhe siivilän läpi. Lisää seos kerralla kattilaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on yhtenäinen pallo. Anna jäähtyä.

Lisää munat joukkoon yksitellen, reippaasti jokaisen jälkeen sähkövatkaimella vatkaten.

Nosta kahdella lusikalla tai pursota taikinasta leivinpaperin päälle pellille taikinanokareita. Jätä kohoamisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, uunin luukkua avaamatta.

Sekoita mascarponeen sokeri, hyvin pestyn limetin kuoriraaste sekä mehu, suklaasula, valutetut hedelmäpalat ja lopuksi vatkattu kerma.

Halkaise jäähtyneet tuulihatut, täytä seoksella, nosta hattu päälle ja tuprauta tomusokeria koristeeksi ennen tarjoilua.