Ultimate passion -juustokakku

Jälkiruoat

8-12 palaa

Ainekset

Pohja:

150 g Sondey digestive-keksejä

100 g Pohjolan Meijeri voita

 

Täyte:

3 dl Belbake sokeria

800 g Philadelphia tuorejuustoa

4 kananmunaa

½ dl Belbake jauhoja

2 dl Pohjolan Meijeri kermaviiliä

1 rkl vanilja-aromia

200 g Fin Carré valkosuklaata

 

Passionkastike:

400 g Freshona persikkaa purkissa

3 rkl persikkalientä (purkista)

3 passionhedelmää

3 rkl Sondey siirappia

1 limen kuori

2 Belbake liivatelehteä

 

Koristeeksi:

50 g Fin Carré valkosuklaata

Valmistus

  1. Murenna Digestive-keksit hienoksi, joko monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.  Sekoita joukkoon sulanut voi ja sekoita hyvin.
  2. Asettele massa leivinpaperoituun irtokakkuvuokaan ja painele keksimurennus tiiviisti pohjalle.
  3. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin 5–10 minuutiksi, kunnes pohja on hieman tummentunut. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Tee seuraavaksi juustokakkumassa. Sulata valkosuklaa vesi hauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetken.
  5. Sekoita seuraavaksi kulhossa sokeri ja tuorejuusto.
  6. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekä kermaviili ja vanilja-aromi sekä jäähtynyt valkosuklaa ja lopuksi jauhot.
  7. Kaada juustotäyte jäähtyneen pohjan päälle. Laita kakku 150-asteiseen uuniin noin tunniksi tai kunnes massa on jähmettynyt, mutta hieman pehmeä keskeltä.
  8. Ota lämpö pois uunista ja anna kakun jäähtyä uunissa tunnin verran, jotta kakkuun ei tule halkeamia.
  9. Laita sen jälkeen kakku jääkaappiin kunnes se on jäähtynyt kauttaaltaan. Maku ja koostumus paranevat entisestään, jos kakku saa olla yön yli kylmässä. 
  10. Tee kastike. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Valuta persikat ja soseuta ne.
  11. Lämmitä samalla persikkalientä pienessä kattilassa/mikrossa ja lisää siihen liivatelehdet.
  12. Lisää liivateliemi, siirappi, limen kuori ja passionhedelmän sisukset persikkasoseen joukkoon ja sekoita nopeasti.
  13. Laita kastike jääkaappiin tunniksi ennen kuin koristelet kakun.
  14. Koristele kakku lopuksi passionhedelmäkastikkeella ja valkosuklaapaloilla.