Tosca-viikunapalat

Jälkiruoat

24 palaa

Ainekset

4 kananmunaa

3 dl Belbake sokeria

5 dl Belbake vehnäjauhoja

2 ½ tl Belbake leivinjauhetta

1 pss / 200 g Alesto kuivattuja viikunoita

1 ½ dkl Pohjolan Meijeri kevytmaitoa

150 g Pohjolan Meijeri voita sulatettuna

 

Kuorrutus

200 g Pohjolan Meijeri voita

2 dl Belbake sokeria

3 dl Belbake mantelirouhetta

3 rkl Belbake vehnäjauhoja

½ dl Pohjolan Meijeri kevytmaitoa

Valmistus

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen.
  2. Pilko viikunat veitsellä pieniksi paloiksi. Kääntele lopuksi taikinan joukkoon viikunat, maito ja voisula.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
  4. Tee kuorrutus pohjan kypsyessä. Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua koko ajan sekoittaen pari minuuttia.
  5. Levitä kuorrutus esipaistetun pohjan päälle ja jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.
  6. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista neliöiksi.