”Terveelliset” donitsit

Jälkiruoat

12 kpl

Ainekset

1 dl Milbona maustamatonta jogurttia (rasvaa0,1%)

1 dl Belbake sokeria

½ dl Vita d’or rapsiöljyä

1 kananmuna

2 dl Belbake vehnäjauhoja

1 dl Myllykivi kaurahiutaleita

2 tl Belbake vaniljasokeria

1 tl Belbake leivinjauhetta

½ tl Belbake ruokasoodaa

ripaus Kania suolaa

2 tl Kania kardemummaa

 

Kuorrute

1 ½ dl Belbake tomusokeria

1 rkl Vitasia kookosmaitoa

Belbake kookoshiutaleita

Golden Sun chiansiemeniä

Tai

1 ½ dl Belbake tomusokeria

1 ½ rkl Solevita Super smoothie Energya

Belbake nonparelleja

 

Lisäksi

Primadonna oliiviöljyä voiteluun

Valmistus

  1. Voitele muffinipellin kolot öljyllä.
  2. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, öljy ja muna.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita joukkoon nestemäiset aineet toisesta kulhosta nopeasti taikinaksi.
  4. Täytä muffinipellin kolot noin puoleenväliin taikinalla ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
  5. Kumoa kypsät donitsit leivinpaperin päälle ja tee niihin omenaporalla reijät keskelle.
  6. Sekoita kuorrutuksen aineet ja dippaa donitsit kuorrutteeseen.
  7. Koristele haluamallasi koristeilla.