Taateliaateloitu porkkanakakku

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 12 palaa

Todella mehevä kakku on entistä herkullisempi portviinissä kylvetettyjen pehmeiden taateleiden seurassa.

Ainekset

Pohja

200 g Pohjolan meijeri voita

4 dl Belbake vehnäjauhoja

1 ½ tl Belbake leivinjauhetta

1 tl Belbake soodaa

1 tl Deluxe kanelia

1 tl Deluxe kardemummaa

1 tl Belbake vaniljasokeria

3 kananmunaa

2 dl Belbake sokeria

1 ½ dl Fairglobe ruskeaa raakaruokosokeria

300 g (3–4 porkkanaa) hienoa porkkanaraastetta

Täyte

100 g maustamatonta tuore- tai sulatejuustoa

2 ½ dl Belbake tomusokeria

 

Päälle

1 ps (250 g) Alesto kuivattuja taateleita

2 dl portviiniä tai Vitafit omenamehua

Valmistus

  1. Sulata voi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet.
  2. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita vaahtoon vuorotellen voisulaa ja jauhoseosta.
  3. Sekoita joukkoon viimeiseksi porkkanaraaste.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1 ½ l, Ø 22 cm)
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.
  7. Kumoa taatelit kannelliseen astiaan ja kaada päälle portviini. Anna taateleiden imeä nestettä rauhassa yön ajan huoneenlämmössä.
  8. Halkaise kakku kahteen osaan. Vaahdota juusto ja sokeri keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä seos kakun väliin.
  9. Lusikoi taatelit kakun päälle liemineen.