Suklainen keikauskakku kirsikoilla

Jälkiruoat

4-8 annosta

Ainekset

Pohjalle:

250 g kirsikoita

75 g Pohjolan Meijeri voita

1 dl fariinisokeria

 

Taikina:

75 g Pohjolan Meijeri voita

1 ½ dl fariinisokeria

2 dl Belbake vehnäjauhoja

¾ dl Belbake kaakaojauhe

½ tl Belbake leivinjauhe

½ tl Kania suolaa

2 kananmunan keltuaista

100 g Bellarom tummaa suklaata

½ dl Pohjolan Meijeri täysmaitoa

(1 rkl rommia )

Valmistus

  1. Voitele kakkuvuoan reunat voilla.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri lusikalla pienessä kulhossa, kunnes saat tasaisen massan. Levitä voi-sokerimassa tasaisesti voidellun kakkuvuoan pohjalle.
  3. Pese kirsikat, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.
  4. Asettele kirsikanpuolikkaat tasaisesti voi-sokerimassan päälle.
  5. Valmista taikina. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.
  6. Vatkaa voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi ja lisää kananmunankeltuaiset yksitellen.
  7. Sekoita vehnäjauhot toisessa kulhossa leivinjauheen ja suolan kanssa tasaiseksi.Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita.
  8. Lisää jauhoseos ja maito voi-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja rommi.
  9. Sekoita tasaiseksi massaksi isolla lusikalla ja kaada taikina kirsikoiden päälle.
  10. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
  11. Anna kakun jäähtyä noin 20 minuuttia ennen kuin keikautat kakun lautasen avulla ympäri.
  12. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.