Skonssit

Jälkiruoat

Kokki:

6 hengelle

Ainekset

5 dl Belbake vehnäjauhoja

2 tl Belbake leivinjauhetta

ripaus Kania merisuolaa myllystä

ripaus Belbake sokeria

75 g Pohjolan Meijeri voita

n. 2 dl Alesto kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä rouhittuna ja suikaloituna

2 dl Pohjolan Meijeri maitoa

Tarjoiluun hilloja ja hillokkeita

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä voi ja lisää hienonnetut pähkinät tai hedelmät.
  2. Lisää maito ja sekoita taikina käsin nopeasti tasaiseksi, kunnes se irtoaa käsistä. Älä vaivaa taikinaa pitkään, sillä skonssitaikinaan ei tarvitse tulla sitkoa, vaan se saa jäädä mureaksi.
  3. Taputtele taikina levyksi ja ota pyöreällä muotilla (esimerkiksi vesilasilla) kakkusia leivinpaperin päälle.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  5. Tarjoa hillokkeiden kanssa.