Sitruunainen omenakakku

Jälkiruoat

Kokki:

10 annosta

Gluteeniton

Ainekset

2–4 hapanta omenaa

½ sitruunan mehu

4 kananmunaa

1 ¼ dl Belbake sokeria

2 dl Belbake maissitärkkelysjauhoja

1 tl Belbake leivinjauhetta

250 g Eridanous maustamatonta jogurttia

½ sitruunan raastettu kuori ja mehu

 

Päälle

2 rkl Marlene hunajaa

1 (70 g) Eridanous seesamipatukka

Valmistus

  1. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylijääneestä leivinpaperista reunaan suikaleet.
  2. Voitele vuoan reunat kevyesti rasvalla ja paina suikaleet reunoihin kiinni. Näin vältyt vuoan leivittämiseltä ja paperi pysyy kiinni.
  3. Leikkaa pestyt ja kuoritut omenat viipaleiksi ja viipaleet kahteen osaan. Kääntele viipaleiden joukkoon sitruunamehu.
  4. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
  5. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maissijauho-leivinjauheseos siivilän lävitse, sitten jogurtti, sitruunankuori ja -mehu.
  6. Nostele valkuaisvaahto taikinaan kevyesti käännellen.
  7. Kaada taikina vuokaan. Painele hedelmäpalat taikinan pinnalle. Valuta omenien päälle hunajaa ja ripottele veitsellä rouhittu seesamipatukka.
  8. Kypsennä leivonnaista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kakku kohoaa uunissa, mutta laskee hiukan uunista oton jälkeen.
  9. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja nauti vaikka vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

 

Vinkki: Korvaa omenat vaihteeksi päärynä- tai luumuviipaleilla.