Sitruuna-vanilja pokekakku

Jälkiruoat

8-10 palaa

Kakku on saanut nimensä siihen tökittävistä rei`istä sillä poke on englanniksi tökätä.

Kakun valmistuksessa on hyvä huomioida, että kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta vaniljakastike ehtii mehevöittää kakun kunnolla.

Ainekset

175 g Pohjolan Meijeri voita huoneenlämpöisenä

2 dl Belbake sokeria

3 kananmunaa

1 sitruunan raastettu kuori

2 tl Belbake vaniljasokeria

1 dl Milbona kreikkalaista jogurttia

3 ½ dl Belbake vehnäjauhoja

2 tl Belbake leivinjauhetta

ripaus ChanteSel suolaa

 

Vaniljakiisseli

2 dl Milbona vispikermaa

2 rkl Belbake sokeria

1 kananmuna

2 tl Belbake perunajauhoja

2 tl Belbake vaniljasokeria

 

Kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl Belbake tomusokeria

2 rkl Milbona kreikkalaista jogurttia

3 rkl sitruunan mehua

mustikoita

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota n. 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita keskenään sitruunan kuori, vaniljasokeri ja jogurtti.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
  4. Lisää jogurttiseos ja kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä.
  6. Kakun paistuessa tee täytteen vaniljakiisseli. Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa.
  7. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  8. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoastaan. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja sinne tänne esim.  puuhaarukan varrella niin että kolot ulottuvat melkein kakun pohjaan asti.
  9. Laita kakku takaisin vuokaan ja lusikoi jäähtynyt vaniljakiisseli kakun pintaan niin että kiisseliä valuu koloihin.
  10. Anna kakun vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  11. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet kulhossa tasaiseksi.
  12. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja kuorruta kakun pinta.
  13. Kakun reunat saavat jäädä paljaiksi.
  14. Koristele mustikoilla.