Sekahedelmä-karpalokiisseli ja vanilja-jogurttivaahto

Jälkiruoat

Kokki:

8 annosta

Gluteeniton

Ainekset

1 ps (500 g) Alesto Fine sekahedelmiä

1 tlk (1 l) McEnnedy karpalojuoma

4 dl vettä

noin ½ dl Belbake sokeria

 

Suurustus

4 rkl perunajauhoja

½ dl vettä

 

Vanilja-jogurttivaahto

1 prk (2 dl) Pohjolan meijeri vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2–3 dl Milbona maustamatonta jogurttia

Valmistus

  1. Kumoa kattilaan sekahedelmät, mehu, vesi ja sokeri. Anna hedelmien pehmetä nesteessä mieluiten yön ajan.
  2. Keitä hedelmät pehmeiksi ja nosta ne reikäkauhalla kulhoon odottamaan.
  3. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja kaada veteen sekoitetut perunajauhot mukaan koko ajan sekoittaen.
  4. Nosta kattila liedelle, anna pulpahtaa muutaman kerran ja kaada hedelmien päälle.
  5. Ripottele pintaan hieman sokeria kuortumista estämään ja anna kiisselin jäähtyä.
  6. Vatkaa vaniljakastike kiinteäksi. Nostele vaahto jogurtin joukkoon.
  7. Tarkista makeus ja lisää halutessasi sokeria.
  8. Lusikoi jäähtynyttä kiisseliä annosmaljojen pohjalle.
  9. Lusikoi päälle vanilja-jogurttivaahtoa.

 

Vinkki: Korvaa karpalomehu juomavahvuisella glögillä. Jätä vaniljahuntu pois laktoosia kaihtavan annoksesta.