Rommimarinoidut ananasvartaat

Jälkiruoat

6–8 annosta

Ainekset

1 tuore ananas

 

Marinadi

¾ dl Fairglobe ruskeaa raakaruokosokeria

½ dl sitruunamehua

3 rkl tummaa rommia

1 tl Kania kardemummaa

 

Lisäksi

6–8 Grillimaisteri grillitikkua

1 l Gelatelli Premium vanilja-appelsiinijäätelöä

Valmistus

  1. Leikkaa ananaksesta molemmat päät ja kuori pois.
  2. Leikkaa hedelmä lohkoiksi ja poista puumainen keskiosa.
  3. Paloittele hedelmäliha suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
  5. Kun sokeri on liuennut, kääntele joukkoon hedelmäpalat ja anna maustua viileässä vähintään tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
  6. Kääntele paloja pari kertaa, että ne maustuvat tasaisesti.
  7. Pujota ananaspalat kylmässä vedessä liotettuihin puisiin varrastikkuihin ja grillaa, kunnes pinta on karamellisoitunut.
  8. Sivele vartaille loppu marinadi ja tarjoa lämpiminä jäätelön kera.

Vinkki: Voit halutessasi korvata marinadin rommin teelusikallisella rommiesanssia tai jättää kokonaan pois.