Raparperi-mansikkagalette

Jälkiruoat

8 palaa

Ainekset

3 dl Belbake vehnäjauhoja

1 rkl Belbake sokeria

¼ tl Kania suolaa

75 g Pohjolan Meijeri voita

100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

3—5 rkl jääkylmää vettä

 

Täyte

200 g mansikoita

200 g raparperia

1 dl Belbake sokeria

1 tl Belbake vaniljasokeria

3 rkl perunajauhoja

 

Voiteluun

1 kananmunankeltuainen

1 rkl Pohjolan Meijeri maitoa

2 rkl Belbake sokeria

Valmistus

  1. Mittaa kulhoon pohjataikinan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu voi ja nypi se jauhoseokseen murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää juusto ja sekoita.
  3. Kaada mukaan kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi palloksi. Jaa taikina kahteen osaan, painele palat litteiksi, kietaise molemmat kelmuun ja nosta jääkaappiin mieluiten yön ajaksi.
  4. Lohko peratut mansikat neljään osaan. Leikkaa puhdistetut raparperit noin sentin paloiksi.
  5. Kumoa ne kulhoon ja sekoita mukaan sokerit sekä perunajauhot.
  6. Painele huoneenlämpöiset pohjataikinat jauhotetun leivinpaperin päällä pellillä pyöreiksi levyiksi.
  7. Jaa ja levitä täyteseos pohjille, mutta jätä 3—4 senttiä vapaaksi reunoilta. Taittele taikina reunoilta täytteen päälle rennoin ottein.
  8. Nosta galettet kylmään noin 15 minuutiksi.
  9. Vatkaa keltuainen maidon ja sokerin kanssa sekaisin.
  10. Voitele reunat seoksella ja ripottele pinnalle sokeria.
  11. Paista leivonnaista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  12. Anna galetten jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön, vaniljavaahdon tai hunajalla ja vaniljalla maustetun ranskankerman kanssa.