Puolukka-nektariinimuffinit

Jälkiruoat

4–8 henkilölle

Ainekset

3 ¾ dl Belbake jauhoja

1 ¼ dl Belbake sokeria

2 tl Belbake leivinjauhetta

½ tl Kania suolaa

½ tl Belbake leivinjauhetta

120 g Pohjolan Meijeri voita

1 kananmuna

1 tl vanilliinisokeria

1 dl Pohjolan Meijeri maitoa

¾ dl Pohjolan Meijeri kermaviiliä

1 dl Södergården pakastepuolukoita

3 nektariinia

 

Pähkinämuruseos:

1 dl Belbake jauhoja

1 dl fariinisokeria

1 dl Alesto pekaanipähkinöitä

5 rkl Pohjolan Meijeri voita

Valmistus

  1. Laita kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Sekoita ainekset.
  2. Sekoita erillisessä kulhossa sulatettu voi, kananmuna, vanilliinisokeri, maito ja kermaviili.
  3. Kaada nestemäiset ainekset kuiva-ainesten joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi massaksi.
  4. Poista nektariinista kivi ja paloittele. Lisää palat sekä puolet jäisistä puolukoista muffinimassaan varovasti sekoittaen.
  5. Valmista seuraavaksi pähkinämuruseos.
  6. Sulata voi, kumoa voisula kulhoon ja lisää jauhot, fariinisokeri sekä pekaanipähkinät.
  7. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Voitele muffinivuoat ja annostele taikina vuokiin.
  8. Lisää vuoissa olevan taikinan päälle loput puolukoista ja pähkinämuruseosta.
  9. Laita muffinivuoka uuniin 175-asteeseen noin 25–35 minuutiksi (tee kaiken varalta tikkutesti tarkistaen että taikina ei ole liian kostea sisältä).