Pirteät pikamunkit

Jälkiruoat

18 kpl

Ainekset

4 dl Belbake vehnäjauhoja

½ dl Belbake sokeria

2 tl Belbake leivinjauhetta

1 tl Kania kardemummaa

1 tl Belbake vaniljasokeria

¼ tl Kania suolaa

2 dl Pohjolan Meijeri maitoa

1 kananmuna

2 rkl Vita D’or rapsiöljyä

2 tl limetin raastettua kuorta

1 rkl limettimehua

Paistamiseen

noin 5 dl Vita D’or rapsiöljyä

 

Päälle

Belbake tomusokeria

Valmistus

  1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna, öljy, limettiraaste ja -mehu.
  3. Kaada nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteiseksi. Kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla, kun se ruskistuu minuutissa, on öljy paistovalmista.
  5. Ota kahdella ruokalusikalla taikinasta nokareita, tiputa varovasti öljyyn ja uppopaista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta munkit lautaselle leivin- ja talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.
  6. Tupruta munkkien päälle tomusokeria ja tarjoile heti lämpiminä.

Vinkki: Pikamunkit kannattaa herkutella aina paistolämpiminä.