Pashakakku

Jälkiruoat

noin 14 palaa

Tavallista keveämpi pasha sopii hyvin myös kakun täytteeksi.

Ainekset

Pohja

3 kananmunaa

1 dl Belbake sokeria

1 tl Belbake vaniljasokeria

1 dl Belbake vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl Belbake leivinjauhetta

 

Täyte

4 Belbake liivatelehteä

2 prk (à 250 g) Pohjolan Meijerin maitorahkaa

1 ½ dl Belbake sokeria

2 tl Belbake vaniljasokeria

1 dl (55 g) Belbake sulttaanirusinoita

50 g Alesto kuivattuja aprikooseja

1 dl (35 g) Belbake mantelilastuja

1 sitruuna

2 prk (à 2 dl) Pohjolan Meijerin kuohukermaa

 

Kostutus

½ dl sitruunajuomaa tai vaaleaa mehua

 

Koristelu

70 g Belbake Chocolate Couverture Milk maitosuklaata

¼ ps (à 250 g) McEnnedy Jelly Beans makeisia

Valmistus

  1. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi matalaksi levyksi.
  3. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
  4. Kumoa kauniinruskea levy puhtaan pyyhkeen päälle, irrota paperi ja anna jäähtyä.
  5. Aloita täytteen tekeminen upottamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita rahkaan sokerit, rusinat, pieneksi paloitellut aprikoosit, mantelilastut ja sitruunankuoriraaste.
  7. Kuumenna sitruunamehu liki kiehuvaksi. Puristele liivatteet vedestä ja liuota mehuun.
  8. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos rahkamassaan.
  9. Vaahdota kerma ja nostele rahkan joukkoon.
  10. Leikkaa pohjalevy kahteen osaan ja molemmat kolmioiksi.
  11. Vuoraa pyöreäpohjainen vuoka (Ø 22 cm, vetoisuus n. 2 ½ l) kakkukolmioilla niin, että terävä kärki on keskustassa.
  12. Kostuta kakkulevy pullasudilla kevyesti sivellen. Kaada täytemassa vuokaan.
  13. Peitä pinta lopuilla kakkupaloilla tasaisesti ja kostuta lopulla mehulla. Peitä vuoka foliolla ja pane jääkaappiin yön ajaksi.
  14. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  15. Sulata paloiteltu suklaa pakastepussissa kuumassa vedessä.
  16. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja koristele kakku.
  17. Viimeistele komeus makeisilla.