Pähkinätoskanektariinit

Jälkiruoat

6 annosta

Ainekset

6 nektariinia

100 g Alesto pekaanipähkinöitä

50 g Pohjolan Meijeri voita

2 ½ rkl Belbake sokeria

½ tl Kania kanelia

 

Lisäksi

1 prk (2 dl) Pohjolan Meijeri vaniljakastiketta

Valmistus

  1. Huuhtele ja halkaise hedelmät ja poista kivet.
  2. Rouhi pähkinät karkeasti. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa.
  3. Lisää joukkoon pähkinät, sokeri ja kaneli. Sekoittele hetki.
  4. Jaa pähkinätoska nektariinien koloihin ja kypsennä grillissä, kunnes hedelmät ovat hieman pehmenneet.
  5. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää hedelmät uunissa. Nosta silloin täytetyt nektariinit uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpimät nektariinit vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

Vinkki: Samaan tapaan voit täyttää persikoita, luumuja tai vaikka omenoita.