Pähkinäiset toscapäärynät

Jälkiruoat

Kokki:

4 annosta

Gluteeniton

Ainekset

4 päärynää

2 rkl Alesto kuivattuja karpaloita

1 rkl + 25 g Milbona voita

100 g Alesto saksanpähkinöitä

¾ dl fariinisokeria

2 rkl Milbona kuohukermaa

 

Tarjoiluun

Gelatelli vaniljakermajäätelöä

Valmistus

  1. Kuori päärynät, halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät isoiksi lohkoiksi.
  2. Paista päärynälohkoja ja kuivattuja karpaloita ruokalusikallisessa voita miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes päärynät hieman kypsyvät.
  3. Pilko pähkinät veitsellä pienemmiksi.
  4. Päärynöiden paistuessa kiehauta pienessä kattilassa voi, fariinisokeri, kerma ja pilkotut pähkinät toscaksi.
  5. Valuta toscaseos paistettujen päärynöiden ja karpaloiden päälle. Tarjoile kuumana vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki: Päärynöiden asemesta voit käyttää myös happamia omenoita.