Napostelupähkinät

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 8 dl

Gluteeniton

Maidoton

Ainekset

400 g Alesto pähkinöitä ja/tai Belbake manteleita

 

Mausteseos 1

½ dl sitruunamehua

3 rkl Marlene hunajaa

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 rkl tuoreita rosmariinin neulasia

1 tl Deluxe Fleur de Sel sormisuolaa

 

Mausteseos 2

¾ dl Vitasia makeaa chilikastiketta

1 rkl Vita D’or rapsiöljyä

2 tl Kania tacomaustetta

1 tl Deluxe Fleur de Sel sormisuolaa

Valmistus

  1. Sekoita valitsemasi mausteseoksen aineet isossa kulhossa.
  2. Kääntele joukkoon haluamasi pähkinät ja/tai mantelit.
  3. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi.
  4. Paahda pähkinä-manteliseosta 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
  5. Pöyhi seosta paahtamisen puolivälissä.
  6. Jäähdytä pellillä ja ripottele halutessasi vähän suolahiutaleita päälle.