Mureat mantelikeksit

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 30 kpl

Mantelileivät eli cantuccinit maistuvat erityisesti espresson kera tai makeaan vin santo –viiniin dipattuina.

Ainekset

100 g Pohjolan meijeri voita

1 dl Belbake sokeria

1 tl Belbake vaniljasokeria

1 kananmuna

1 ½ dl Belbake vehnäjauhoja

100 g Belbake mantelijauhetta

50 g Belbake mantelilastuja

50 g Belbake mantelirouhetta

1 tl Belbake leivinjauhetta

1 tl raastettua appelsiininkuorta

 

Päälle

noin 50 g Belbake mantelilastuja

Valmistus

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää mukaan muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Tee taikinasta leivinpaperin päälle pellille kolme 30 cm:n pituista tankoa.
  4. Litistä tangot vähän matalammaksi mantelilastujen kanssa.
  5. Paista tankoja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  6. Leikkaa tangot pellillä vinoiksi viipaleiksi ja anna mantelikeksien vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä 10 minuuttia.