Marjakiisseli

Jälkiruoat

2–3 annosta

Jo hieman unohdettu, venäjältä kotoisin oleva kiisseli. Etenkin kotona tehty säilyy, maistuu ja on muutenkin paljon parempi kumppani kaikkiin päivän aterioihin. Kiisseli valmistetaan tällä kertaa kepeämmin, kuitenkin ehdottoman raikkaasta mausta tinkimättä.

 

Ainekset

2 rkl perunajauhoja

3–4 rkl vettä

250–400 g pakaste- ja/tai tuoremarjasekoitusta

 

Sokeriliemi

½ l vettä

½–1 dl Belbake sokeria

1–2 tl Belbake vaniljasokeria

Kania kanelia maun mukaan

 

Tarjoiluun

Hienonnettua minttua, sitruunamelissaa tai basilikaa

Valmistus

  1. Kiehauta vesi ja lisää sokeriliemen muut ainekset.
  2. Sekoita perunajauhoihin 3–4 ruokalusikallista vettä ja lisää seos ohuena nauhana sokeriliemen joukkoon, samalla voimakkaasti sekoittaen.
  3. Kun seoksen pinta pulpahtaa, siirrä kattila syrjään ja lisää haluamasi marjat joukkoon.
  4. Sekoita, jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi hienonnetun mintun kera.

 

Vinkki: Juotavan kiisselin saat kun soseutat kiisselin kypsennyksen jälkeen. Juotavaan kiisseliin riittää 1 rkl perunajauhoja/2-3 rkl vettä.