Marinoitu vuohenjuusto

Jälkiruoat

Kokki:

6 annosta

Gluteeniton

Maukas pecorino sopii herkuteltavaksi myös sellaisenaan alkupalana tai jälkiruokana.

Ainekset

1 pala (350 g) Italiamo pecorinoa eli kovaa vuohenmaitojuustoa

½–1 dl Alesto pinjansiemeniä

½–1 dl Marlene hunajaa

1 rkl Acentino balsamietikkakastiketta

Valmistus

  1. Leikkaa juustosta ohuelti kuori pois. Leikkaa juusto haluamasi mallisiksi paloiksi, kuutioiksi tai tangoiksi. Levitä palat tarjoiluvadille.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Varo, etteivät siemenet pala.
  3. Valuta juuston päälle hunajaa ja balsamiviinietikkaa. Ripottele pinnalle siemenet.
  4. Tarjoile.