Mansikkakakku

Jälkiruoat

15 annosta

Varaa kakun hyytymiseen vähintään 4 tuntia.

Ainekset

1 Firenze mansikkakääretorttu

5 Belbake liivatelehteä

2 dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

3 dl Milbona maitorahkaa

¾ dl Belbake sokeria

2 tl Belbake vaniljasokeria

1 limetti

2 rkl vettä

n. 6 dl mansikoita

koristeeksi syötäviä kukkia esim. orvokkeja

Valmistus

  1. Pinnoita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiarkki.
  2. Leikkaa kääretorttu noin 1 ½ sentin viipaleiksi ja asettele viipaleet vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  3. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Raasta limetin kuori ja purista mehu.
  6. Sekoita rahkaan sokerit ja raastettu limetin kuori.
  7. Kuumenna limetin mehu ja 2 ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Puristele liotetut liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan nesteeseen.
  8. Kaada liivate-limemehu-vesiseos ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  9. Lisää kermavaahto varovasti leivontalastalla käännellen ja kaada täyte vuokaan.
  10. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
  11. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.