Luumupiiras

Jälkiruoat

Noin 8 palaa

Ainekset

Cashew pähkinä -täyte

1 dl Belbake sokeria

100 g Pohjolan Meijeri voita huoneenlämpöinen

100 g Alesto cashewpähkinöitä hienoksi jauhettuna jauheena

2 kpl kananmunia

1 rkl  Belbake vehnäjauhoja

 

Luumutäyte:

8 kpl luumuja

1 rkl Belbake vehnäjauhoja

3 rkl  fariinisokeria

1 tl Belbake vaniljasokeria

1 tl Kania kanelia

½ tl Kania kardemummaa

 

Lisäksi

1 l Gelatelli vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. Tee ensin pähkinätäyte. Laita 100 g cashewpähkinöitä tehosekoittimeen ja anna hienontua jauheeksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa sileäksi massaksi.
  3. Lisää hienonnetut cashewpähkinät taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kananmunat yksitellen.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja laita pähkinätäyte jääkaappiin noin 2 tunniksi jähmettymään.
  5. Pese luumut ja poista kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi. Sekoita luumujen sekaan muut luumutäytteen ainekset.
  6. Kauli piirakkapohja ohueksi levyksi. Voitele piirakkavuoka voilla tai margariinilla.
  7. Levitä pohja piirakkavuokaan ja siisti reunat. Kaada pähkinätäyte päälle ja levitä tasaiseksi.
  8. Paista 200 asteessa uunissa noin 25 min. Ota piirakka uunista ja levitä päälle luumut.
  9. Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen. Laita takaisin uuniin ja paista vielä noin 30-40 min.
  10. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.