Luumuclafoutis

Jälkiruoat

Kokki:

4-6 annosta

Clafoutista voisi kuvailla ranskalaisten pannukakuksi. Voit käyttää siihen melkein mitä tahansa mieleisiäsi hedelmiä tai marjoja.

Ainekset

3 kananmunaa

1 dl Belbake sokeria

1 tl Belbake vanilliinisokeria

1 ½ dl Belbake vehnäjauhoja

2 dl Pohjolan Meijeri maitoa

1 dl Milbona kevytkermaa

ripaus  Kania suolaa

5–8 luumua

 

Voiteluun:

Milbona voita

 

Pinnalle:

Belbake sokeria

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokerit kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maito, kerma ja suolaripaus.
  3. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi. Levitä lohkot voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle taikina.
  4. Paista noin 30 minuuttia, kunnes clafoutis on hyytynyt.
  5. Ripottele hieman jäähtyneen herkun pinnalle hienoa sokeria ja tarjoile lämpimänä.