Lumihiutaleet

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 35 kpl

Säilytä piparit tiiviissä astiassa ja täytä niitä hillolla aina tarpeen mukaan.

Ainekset

1 pkt (500 g) Jouluaitta perinteistä piparkakkutaikinaa (pakaste)

 

Kuorrutus

1 kananmunanvalkuainen

2 ½–3 dl Belbake tomusokeria

pari tippaa sitruunanmehua

 

Täyte

1 ½ dl Jouluaitta päärynä-kinuskimarmeladia

Valmistus

  1. Anna pakastetaikinan sulaa huoneenlämmössä noin 40 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahtia ja kauli palat jauhoisella alustalla ohueksi levyksi.
  3. Paina levystä muotilla pipareita, saat niitä noin 70 kappaletta.
  4. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, koosta ja muodosta riippuen.
  5. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sekoita valkuaiseen tomusokeria, kunnes saat notkean kuorrutusmassan. Lisää mukaan sitruunanmehutipat loppuvaiheessa.
  7. Lusikoi seos pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja koristele puolet pikkuleivistä.
  8. Anna koristeiden kuivua muutama tunti huoneenlämmössä.
  9. Levitä koristelemattomalle piparille marmeladia ja paina koristeltu pipari päälle.

Vinkki: Täytä pipareita aina kulutuksen mukaan, sillä hillo pehmittää piparin.