Lumipalloleivokset

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 14 kpl

Voit tehdä samoista aineksista myös yhden ison lumipallokakun.

Ainekset

Taikina

150 g Pohjolan meijeri voita

1 ½ dl Vitafit omenamehua tai vettä

5 dl Belbake vehnäjauhoja

2 tl Belbake leivinjauhetta

1 (luomu)sitruunan raastettu kuori

3 kananmunaa

2 dl Belbake sokeria

 

Kostutus

1 ½ dl Vitafit omenamehua

 

Täyte

2 dl Jouluaitta omena-kanelimarmeladia

 

Kuorrutus

200 g Fin Carré valkosuklaata

1 prk (250 g) Italiamo mascaponea

Belbake strösseleitä

Valmistus

  1. Kiehauta kattilassa rasva ja neste, anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen rasvasulaa ja jauhoseosta.
  3. Kaada taikina voideltuihin uuninkestäviin, mieluiten kuperapohjaisiin pikkuvuokiin tai koristelemattomiin kahvikuppeihin.
  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kumoa leivonnaiset jäähtymään.
  5. Halkaise leivonnaiset. Kostuta puolikkaat kevyesti omenamehulla. Levitä täytteeksi marmeladia.
  6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää mukaan suklaasula.
  7. Levitä kuorrute leivonnaisten päälle ”lumikerrokseksi”.
  8. Koristele halutessasi nonparelleilla.