Limettipannacotta

Jälkiruoat

4­–6 annosta

Valmistusaika: 15 min + hyytyminen 6­–8 t

Ainekset

4 dl Pohjolan Meijeri kermaa

2 dl Pohjolan Meijeri maitoa

1 dl Belbake sokeria

1 tl Belbake vanilliinisokeria

2 limetin kuori

3 liivatelehteä

 

Lime-yrttisokeri:

1 limetin kuori

1 nippa tuoretta basilika

1 ruukku tuoretta minttua

3 rkl Belbake sokeria

Koristeluun:

1 dl mansikoita

 

Lisäksi tarvitset silikonivuoan tai pienemmät annosmuotit.

Valmistus

  1. Tee ensiksi limepannacotta. Kaada kattilaan kerma, maito, sokeri, raastettu limen kuori, vanilliinisokeri.
  2. Anna liemen maustua keittäen, kunnes sokeri on sulanut. Jos haluat vähän vahvemman limen maun purista seokseen puolikkaan limen mehu.
  3. Laita sillä aikaa liivatelehdet pieneen vesitilkkaan likoamaan.
  4. Ota kattila liedeltä ja siivilöi seos.
  5. Ota liivatelehdet vedestä, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivate kuumaan seokseen.
  6. Anna liivatteen sulaa ja sekoita seos hyvin.
  7. Voitele silikonimuotit öljyllä.
  8. Kaada pannacottamassa silikonimuotteihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  9. Tee lime-yrttisokeri sekoittamalla kulhossa silputut yrtit, raastettu limetinkuori ja sokeri.
  10. Jähmettyneet pannacotat on helppo irrottaa muoteista dippaamalla ne kuumaan veteen. Näin pannacotta hieman sulaa sisältä ja liukuu hyvin pois muotista.
  11. Tarjoile limepannacotat  lime-yrttisokerin ja lohkoksi leikattujen mansikoiden kera.