Kauralastukupit

Jälkiruoat

12 kpl

Ainekset

1 ½ dl Myllykivi kaurahiutaleita

¾ dl Belbake luomuvehnäjauhoja

¼ tl Belbake leivinjauhetta

1 dl Belbake sokeria

2 rkl siirappia

2 rkl Pohjolan Meijeri vispikermaa

75 g Pohjolan Meijeri voita huoneenlämpöisenä

 

Lisäksi

Gelatelli luomujäätelöitä, mansikka, suklaa, vanilja

hedelmiä

Valmistus

  1. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi kulhossa.
  2. Nosta yhden ruokalusikan verran taikinaa nokareiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  3. Jätä lastuille reilusti tilaa leviämiseen.
  4. Kypsennä uunissa 175 asteessa 8 - 10 minuuttia.
  5. Anna lastujen jäähtyä sen verran, että niitä pystyy käsittelemään polttamatta sormiaan.
  6. Nosta lastut nurinpäin olevan muffinipellin syvennysten, tai kahvikuppien päälle ja muotoile käsin painaen kupiksi.
  7. Irrota kovettuneet kaurakupit varovasti ja täytä jäätelöpallolla ja hedelmillä.