Kahvi-piparkakkutryffelit

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 25 kpl

Manteliliköörillä maustetut kahvi-piparkakkutryffelit sopivat aikuiseen makuun.

Ainekset

1 dl Pohjolan Meijeri vispikermaa

250 g J. D. Gross suklaata (kaakaopitoisuus 50–60 %)

1 ½ rkl Bellarom pikakahvijauhetta

1–2 rkl mantelilikööriä

100 g Jouluaitta piparkakkuja hienonnettuna

 

Koristeeksi

25 Bellarom espressopapua

Valmistus

  1. Mitaa kerma ja pikakahvijauhe pinnoitettuun kattilaan.
  2. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kahvi liukenee.
  3. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes seos on sileää.
  4. Lisää likööri ja puolet piparimurskasta. Siirrä vähän jäähtynyt suklaamassa laakeaan astiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
  5. Ota pikkulusikallinen suklaaseosta ja pyörittele puhtain käsin palloiksi.
  6. Kierittele pallot keksimurskassa ja paina päälle kahvipapu.
  7. Säilytä viileässä.