Helppo vadelmakakku

Jälkiruoat

12 kpl

Ainekset

4 dl Belbake vehnäjauhoja

3 dl Belbake sokeria

2 tl Belbake leivinjauhetta

2 tl Belbake vaniljasokeria

¼ tl Kania suolaa

1 luomusitruunan raastettu kuori

125 g Pohjolan Meijeri voita sulatettuna

3 kananmunaa

¾ dl Pohjolan Meijeri maitoa

3 rkl sitruunamehua

150 g tuoreita vadelmia

 

Vuokaan

Pohjolan Meijeri voita

kidesokeria tai Belbake kookoshiutaleita

 

Kuorrutus

1 prk (250 g) Italiamo mascarponea

1 dl Belbake sokeria

2 tl Belbake vaniljasokeria

2 dl Pohjolan Meijeri kermaa

150 g vadelmia

mintunlehtiä

Valmistus

  1. Voitele kakkuvuoka (1 ½ l) voilla ja leivitä kidesokerilla tai kookoshiutaleilla.
  2. Mittaa suureen kulhoon ensin kaikki kuivat aineet ja sitten päälle kaikki nestemäiset.
  3. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 4—5 minuutin ajan, kunnes se on tasainen ja kuohkea.
  4. Kaada taikina vuokaan, ripottele vadelmat tasaisesti päälle ja paina niitä varovasti taikinan sisälle.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia.
  6. Kumoa kakku jäähtymään.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuustoon sokerit ja nostele mukaan vaahdotettu kerma.
  8. Kuorruta kakku ¾ seosta ja koristele marjoin.
  9. Tarjoa loppu kuorrutus erillisestä astiasta.

Vinkki: Tosi helpon vadelmakakun voit valmistaa myös muista kesän marjoista.