Gluteenittomat Churrot

Jälkiruoat

15 - 20 kpl

Lämpimät churrot ja suklaadippi täydentyvät herkulliseksi jälkiruoka-annokseksi vaniljajäätelöpallolla.

Ainekset

2 ½ dl vettä

75 g Pohjolan Meijeri voita

¼ tl Chante Sel suolaa

2 ½ dl Belbake gluteenittomia kaurajauhoja

3 kananmunaa

 

Paistamiseen

1-2 l Vita D´or rapsiöljyä

 

Pinnalle

1 dl Belbake sokeria

2 tl Kania kanelia

 

Dippauskastike

1 dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

1 ½ dl Mister Chok suklaa-pähkinälevitettä

Valmistus

  1. Mittaa kattilaan vesi, voi ja suola ja kiehauta.
  2. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti vatkaten pari minuuttia, kunnes taikina on kiinteää ja irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila liedeltä.
  3. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten.
  4. Siirrä taikina tähtiterällä varustettuun pursotuspussiin.
  5. Kuumenna öljy laakeahkossa kattilassa.
  6. Öljy on sopivan kuumaa (n.180 C), kun sinne pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kuplia.
  7. Pursota öljyyn kerrallaan kolme noin 10 cm pitkää, sormenpaksuista tankoa.
  8. Paista churrot molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja nosta sitten reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  9. Pyörittele churrot kanelisokerissa.
  10. Sekoita kerma ja suklaalevite pienessä kattilassa ja kuumenna dipiksi churroille.

 Vinkki: Pursotinpussin sijaan voi käyttää myös pakastuspussia josta on yksi kulma leikattu auki.