Gluteeniton joulukakku

Jälkiruoat

Kokki:

Noin 16 palaa

Gluteeniton

Ainekset

150 g Pohjolan meijeri voita

2 dl Belbake sokeria

2 kananmunaa

1 kypsä banaani

3 ½ dl (135 g) Belbake mantelijauhetta

2 dl perunajauhoja

1 rkl Deluxe piparkakkumaustetta

2 tl Belbake leivinjauhetta

1 tl Belbake vaniljasokeria

100 g Fin Carré valkosuklaata

100 g Fairglobe tummaa suklaata

Valmistus

  1. Voitele ja leivitä kakkuvuoka (vetoisuus n. 2 l) sokerilla tai raakaruokosokerilla.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Lisää murskattu banaani yhdessä keskenään sekoitettujen kuivien aineiden ja rouhittujen suklaiden kanssa.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
  5. Kumoa kakku ja koristele halutessasi joko sitruunamehulla notkistetulla tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.

 

Huom! Jauhottomana kakku on helposti murenevaista. Lisää jauhojen joukkoon 1 rkl psylliumia, niin se pitää leivonnaisen paremmin koossa.