Brunssin paras hedelmäsalaatti

Jälkiruoat

4 annosta

Ainekset

noin 1 l hedelmiä ja marjoja (mango, ananas, banaani, granaattiomena, pensasmustikka)

muutama oksa tuoretta minttua

 

Marinadi

4 dl Freeway jääteejuomaa

¾ dl Fairglobe raakaruokosokeria

½ tl Kania kardemummaa

1 rkl sitruunamehua

 

Kastike

2 prk (à 250 g) Milbona hedelmäjogurttia

Valmistus

  1. Tee ensin marinadi. Mittaa kattilaan jäätee, sokeri ja kardemumma.
  2. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Lisää sitruunamehu ja siirrä sivuun.
  3. Kuori ja paloittele hedelmät tarjoilukulhoon. Huuhtele mustikat.
  4. Nypi joukkoon mintunlehtiä. Kaada jäähtynyt liemi päälle ja siirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Tarjoa kastikkeena täyteläistä hedelmäjogurttia, esimerkiksi mangon, passion tai ananaksen makuisia.

Vinkki: Marokkolaiseen henkeen hedelmäsalaatti saa liemeksi jääteetä, joka maustetaan kardemummalla.