Aprikoosi-uunijäätelöt

Jälkiruoat

6 annosta

Valmista trendikkäät uunijäätelöt annoskulhoissa, niin saat näyttävät täsmäannokset. Marenkipeiton alla jäätelö kestää pikakäynnin kuumassa uunissa.

Ainekset

6 Confiserie Firenze vohvelia

1 ps (100 g) Alesto kuivattuja aprikooseja

1 ½ dl Vitafit appelsiinimehua

(2–3 rkl sitruslikööriä )          

1 rkl Belbake sokeria

2 tl Belbake vaniljasokeria

noin 1 l Gelatelli jäätelöä (vanilja, nougat tms.)

 

Marenki

3 kananmunanvalkuaista

1 ¼ dl Belbake sokeria

Valmistus

  1. Leikkaa vohvelit annosvuokien pohjalle sopiviksi paloiksi.
  2. Paloittele aprikoosit kattilaan, mittaa mehu, likööri ja sokerit mukaan ja keitä hedelmät pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  3. Lisää mehua tarvittaessa, sillä sitä tarvitaan pohjavohvelien kostutukseen.
  4. Jaa aprikoosiseos liemineen tasan kuppeihin. Pyöritä jäätelöstä jäätelökauhalla kuusi palloa ja siirrä ne lautasella pakastimeen.
  5. Tähän asti voit valmistella jälkiruoan hyvissä ajoin.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nosta jäätelöpallot vuokiin ja peitä vuoat hyvin marengilla.
  7. Marenki toimii eristeenä, joten ole tarkkana, ettei reunoille jää ilmareikiä, joista lämpö pääsisi sulattamaan jäätelön.
  8. Nosta vuoat 225-asteiseiseen uuniin. Gratinoi noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
  9. Tarjoa heti.

Vinkki: Vuoat voi vohvelien sijaan vuorata kakku- tai torttupohjaviipaleella tai murskatuilla kekseillä. Voit käyttää täytteenä myös tuoreita marjoja tai hedelmiä ja vaihdella jäätelömakuja oman makusi mukaan.