Helppous yllättää
Helppo bulgogi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pkt pkt jauhelihaa jauheliha
(400 g)
rypsiöljyä rypsiöljy
(paistamiseen)
2 dl dl basmatiriisiä basmatiriisi
1 kurkkua kurkku
(pieni)
2 porkkanaa porkkana
(pientä)
4 retiisejä retiisi
4 kevätsipulia kevätsipuli
(vartta)
4 kananmunaa kananmuna

Kastike

3 cm cm inkivääriä inkivääri
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 chiliä chili
0,5 dl dl soijakastiketta soijakastike
2 rkl rkl fariinisokeria fariinisokeri
1 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy

Helppo bulgogi

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(180)

Valmistus

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista sisältä siemenet ja hienonna. Lisää puolet chilisilpusta kulhoon ja säästä loput koristeluun. Lisää kulhoon loput kastikkeen ainekset ja sekoita.
  2. Keitä ja valuta riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa riisin kypsyessä kurkku ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja ota niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja, viipaloi retiisit ohuiksi ja hienonna kevätsipulit.
  4. Ruskista liha öljyssä ja sekoita joukkoon kastike. Paista hetken aikaa sekoitellen, kunnes kastike on tahmeaa. Paista kananmunat.
  5. Asettele bulgogi tarjolle laakealle isolle tarjoiluvadille tai kokoa valmiiksi annoksiksi lautasille. Levitä pohjalle riisi. Lisää päälle liha, kurkkua, porkkanaa, retiisiä, kevätsipulia ja paistettua kananmunaa. Viimeistele annos hienonnetulla chilillä.

Vinkki: Perinteinen korealainen bulgogi on ohuiksi siivuiksi leikattua, herkullisesti marinoitua grillattua lihaa, joka vie kielen mennessään. Inspiroidu Korean mauista - tällä ohjeella saat tavallisesta jauhelihasta samankaltaisen ruokaelämyksen.