Cashewpesto-mozzarellaleipä

Alkuruoat

Ravintosisältö / 1 leipä

Energiaa 345 kcal, hiilihydraattia 21 g, rasvaa 22 g, proteiinia 9 g

Ainekset

1 kauraleipä Bake off paistopisteeltä

1 dl Alesto cashew pähkinöitä (liotettuina)

1 ruukku basilikaa

1 valkosipulinkynsi

1 dl Primadonna oliiviöljyä

Ripaus Kania suolaa ja mustapippuria

Lovilio mozzarellaa

Valmistus

  1. Aloita laittamalla cashew pähkinät kylmään veteen likomaan noin ½ tunniksi.
  2. Kaada cashew pähkinöiden liotusvesi pois. Laita kulhoon pähkinät, basilikan lehdet, valkosipulinkynsi sekä oliiviöljy ja aja tasaiseksi pestoksi sauvasekoittimella. Mausta pesto lopuksi suolalla ja pippurilla.
  3. Halkaise leivät ja levitä pesto leiville.
  4. Revi mozzarellaa peston pinnalle ja viimeistele leipä tuoreella basilikalla.
  5. Lisää vielä lopuksi leivän päälle oliiviöljyä ja pippuria maun mukaan.