Tomaatti-korianterisalaatti

Alkuruoat

1–2 annosta

Nimensä mukaan tomaatit ovat saaneet kylkeensä korianteria, mutta sen lisäksi myös hieman valkosipulia, oliiviöljyä, basilikaa, sokeria, suolaa, valkosipulia ja chiliä. Voi syödä sellaisenaan, leivän päällä tai lisukesalaattina. Kerran kun tätä tekee, ei muuta tahdo ajatellakaan.

Ainekset

100 g kirsikkatomaatteja

1–2 valkosipulinkynttä

1 limetti (mehu ja kuori)

2 rkl Belbake sokeria

1 rkl Acentino valkoviinietikkaa

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

Kania suolaa

punaista chiliä maun mukaan

korianteria maun mukaan

basilikaa maun mukaan

Valmistus

  1. Puolita tomaatit ja hienonna chili, korianteri sekä basilika.
  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
  3. Raasta limetinkuori ja purista mehu.
  4. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua. Salaatti on parhaimmillaan jääkylmänä tarjoiltuna.