Suolaiset pekoni-juustomuffinssit

Alkuruoat

Kokki:

12 kpl

Ainekset

Taikina:

1pkt/ 140g pekonia

3dl Belbake vehnäjauhoa

2tl Belbake leivinjauhetta

½ tl Sante Sel suola

2 munaa

Mustapippuria myllystä

1prk / 200g Pohjolan Meijeri kermaviiliä

½ dl Vita Dór rypsiöljyä

2 dl Valley Spire Cheddar juustoraastetta

2rkl tuoretta ruohosipulia

Mustapippuria myllystä

 

Extra sisus:

6 -12 kpl kananmunia

Valmistus

  1. Paahda pilkotut pekonit pannulla rapeaksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään munat, kermaviili ja öljy.
  3. Yhdistä kulhojen sisällöt ja pekoni. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste ja hienonnettu ruohosipuli.
  4. Jaa seos muffiinipeltiin. Paista uunissa 175 asteessa n. 25-35 min.
  5. Tarjoile lämpimänä.

 

Vinkki: Mikäli haluat tehdä muffinsseista aamiaisen, voit ensin laittaa vain vähän taikinamassaa pellin pohjalle, jonka jälkeen aseta kananmunan keltuainen varovasti taikinan päälle. Lopuksi lisää kerros taikinaa hatuksi. Näin kypsennät aamiaismunan muffinssin sisällä.