Som Tam -papaijasalaatti

Alkuruoat

2 annosta

Ainekset

2–3 valkosipulinkynttä

1-2 punaista chiliä

1–2 rkl soijakastiketta

1–2 limettiä                                                                                                                       

1–2 rkl ruokosokeria

2-3 rkl kiehuvaa vettä

 

½–1 vihreä papaijaa (vaihtoehtoisesti kerä- tai valkokaali)

4–5 kirsikkatomaattia

2 rkl suolapähkinöitä

 

Koristeeksi

Vihreitä papuja

Thai-basilikaa

Punaista chiliä

Suolapähkinöitä

Valmistus

  1. Kuori ja raasta valkosipuli, hienonna chili ja laita isohkoon kulhoon.  
  2. Raasta limen kuori ja purista mehu.
  3. Laita ruokosokeri kuppiin ja lisää kuumaa vesi ja sekoita niin että sokeri liukenee.
  4. Lisää kulhoon soijakastike, raastettu limetinkuori, limetinmehu sekä sokeriliemi.
  5. Hienonna papaija, puolita tomaatit, paahda suolapähkinöitä hetki paistinpannulla ja lisää ainekset kulhossa olevan kastikkeen joukkoon.
  6. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
  7. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.
  8. Ota kastike jääkaapista, lisää pavut ja asettele tarjoiluastiaan.
  9. Pilko chili, paahda suolapähkinöitä paistinpannulla ja murskaa ne.
  10. Koristele salaatti thai-basilikalla, chilillä sekä pähkinämurskalla ja tarjoile.